tiistai 31. maaliskuuta 2015

Dominokakku

Dominokeksejä, juustokakkua ja vähän yllätyksiä kakun sisällä. Sellaisista aineksista on tehty tämä Dominokakku, jonka vein työpaikalle syntymäpäivieni kunniaksi. Kakku kelpasi mainiosti työkavereille ja kyllä se omastakin mielestä oli varsin onnistunut kokeilu. Kakku tehdään kahdesta eri osasta käyttäen kahta erikokoista vuokaa. Tiramisun makuisesta rahkatäytteestä tehdään kakun sydän, jonka ympärille ja päälle lusikoidaan vaniljatäyte.

Dominokakku

400g Tiramisurahkaa (Valio)
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
n. 5kpl dominokeksejä

- Tee ensin kakun sisälle tuleva yllätyskerros. Vuoraa pienen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Käytin noin 17cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.
- Murenna muutama dominokeksi (noin 5kpl, riippuu vuoan koosta) isohkoiksi muruiksi ja levitä tasaisesti vuoan pohjalle.
- Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sekoita 400g tiramisurahkaa tasaiseksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan nesteeseen. Sekoita hyvin ja tarkista, että kaikki liivatteet ovat sulaneet. Lisää liivateseos koko ajan sekoittaen rahkaan.
- Lusikoi vuokaan keksimurujen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi tai yön yli.

350g dominokeksejä
50g voita
500g maitorahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
4 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä tai muuta nestettä
6 liivatelehteä

- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Käytin noin 24cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.
- Murenna noin 1,5 pötköä dominoita pieniksi muruiksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Levitä keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähäksi aikaa.
- Kumoa aiemmin tekemäsi yllätyskerros keksipohjan keskelle. Tiramisutäytteen alle laitettu keksikerros jää siis nyt täytteen päälle.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää kerma, sokeri ja vanilja. Sekoita hyvin, esimerkiksi vispilällä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai mausteita.
- Lämmitä sitruunamehu ja muu neste (vettä, mehua tms.) esimerkiksi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita hyvin. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan ja tiramisusydämen päälle ja tasoita pinta. Murenna loput dominokeksit isohkoiksi palasiksi ja painele kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään 3-4 tunniksi tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti