lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hapankaalisalaatti ja siikaa

Tämä Helsingin Sanomien kuukausiliitteestä löytynyt salaatin ohje on aivan mahtava: helppo, yksinkertainen, tervellinen, edullinen ja äärimmäisen herkullinen. Hapankaalisalaatti sopi mainiosti paistetun siian kera, mutta uskoisin sen istuvan hyvin myös monen grilliruuan lisukkeeksi. Ohjeet ovat molemmat kahdelle.

Hapankaalisalaatti
1 dl hapankaalia
1 pieni fenkoli
1 porkkana
Kourallinen varsisellerin lehtiä
1 rkl hienonnettua korianteria
Punainen chili

- Siivuta fenkoli ohuiksi renkaiksi juustohöylän tai vastaavan avulla. Höylää myös porkkanasta pitkiä suikaleita.
- Sekoita hapankaali, fenkoli, porkkana, varsisellerin lehdet, ohuiksi renkaiksi leikattu chili sekä korianteri keskenään.
- Chiliä voi laittaa aika reilusti. Kokonainen punainen chili (suhteellisen mieto) ei juurikaan maistunut salaatissa vaikka toikin siihen ns. potkua ihan mukavasti.

Leivitetty siika
2 pientä siikafilettä
Suolaa
Pippuria
Vehnäjauhoja
Kananmuna
Korppujauhoja
Lime
Majoneesia

- Poista siikafileistä nahka ja ruodot ja leikkaa muutamaan osaan.
- Mausta kalanpalat suolalla ja pippurilla.
- Leivitä: kasta kalat ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin.
- Paista runsaassa öljyssä kummaltakin puolelta.
- Tarjoa siikafileet limelohkojen ja majoneesin kera.

2 kommenttia:

  1. Tuo hapankaalisalaatti tuntuu hyvältä. Pitää kokeilla ja makustella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. On niin helpo tehdä, että ei siihen ainakaan ylimääräistä aikaa kulu :) Ja sopii varmasti monenlaisen ruuan lisäkkeeksi.

      Poista