tiistai 28. huhtikuuta 2015

Laventeli petit fours

Ostin tuossa taannoin (Smallstoren Deli-illasta) kuivattua laventelia. Olin jo joskus aiemmin löytänyt useampia herkullisen oloisia ohjeita, joihin käytetään laventelia, mutta kuivattua tuotetta ei ollut tullut aiemmin vastaan. Nyt kun tuotetta kotoa löytyy niin tein sisareni syntymäpäiväjuhliin laventelilla maustettuja petit fourseja. Näissä laventelin maku on aika hento, eli hieman enemmänkin sitä varmaankin voisi taikinaan laittaa. Taikinan alkuperäinen (tähän jonkin verran muokattu) ohje on anglo-amerikkalainen ja siksi mittoina nuo "kupit". Yksi cup on noin 2,37dl.

Laventeli petit fours ( n. 30 kpl)
3/4 cup huoneenlämpöistä voita
1 cup sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 cup maustamatonta jogurttia (turkkilainen)
3 kananmunaa
1 ja 1/2 cup vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivattua laventelia

- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sitruunamehu ja kuori ja sekoita.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää vielä jogurtti ja sekoita hyvin.
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa vielä sen verran, että taikina on tasaista. Lisää lopuksi laventeli.
- Kaada suorakaiteen muotoiseen (noin 20x30cm) vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 185 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Nosta ritilälle jäähtymään.
- Tee tomusokerikuorrutus sitruunamehusta, vedestä ja tomusokerista. Tähän minulla ei ole ohjetta kun en sitten määriä mittaillut... Kuorrutteen pitäisi olla sen verran jämäkkää, että se valuu vain osittain palojen reunojen yli ja päälle jää mukavan paksu kerros kuorrutetta.
- Kuorruta leivokset ja ripottele päälle kuivattuja laventelinkukkia ennen kuin kuorruteen pinta kuivahtaa.

Huomioita
- Voit joko leikata kakkupohjan palasiksi ennen kuorruttamista tai sen jälkeen, riippuen siitä millaisia leivoksia haluat tehdä. Kakun voi toki tarjoilla myös kokonaisena ja jokainen voi leikata sellaisen palan kuin haluaa.
- Voit halutessasi jättää pohjasta sitruunan kokonaan pois, tällöin laventelin maku korostuu.

2 kommenttia: