keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Keisarin kahvihetki -leivokset

Aleksanterinleivosten idea muokattuna kahviaddiktin herkuksi. Leivonnaisen idea on saatu tästä Kinuskikissan ohjeesta, jossa on mm. vaihekuvia siitä miten leivonnaiset kuorrutetaan. Itse lisäsin pohjaan makuainetta ja tein kuorrutteen eri tavalla.

Keisarin kahvihetki (noin 40kpl pieniä leivoksia)
250g voita
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
2 tl pikakahvijauhetta (esim. Africafe)
2 keltuaista
6 dl vehnäjauhoja

Täyte
Omenahilloa tai muuta kahvin makuun sopivaa hilloa tai marmeladia

Kuorrutus
1 annospussi cappucino-pikakahvijauhetta
Pikakahvijauhetta (esim. Africafe)
Kiehuvaa vettä
Tomusokeria
Muutama pala tummaa suklaata

- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kahvi keltuaisiin ja sekoita kunnes kahvi alkaa liukenemaan. Lisää voivaahtoon ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa murumaista. Painele se tiiviiksi möykyksi ja kääri kelmuun.
- Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat leivinpaperin päällä n. 20×30 cm kokoisiksi levyiksi. Siirrä toinen uunipellin päälle ja levitä sille marmeladi. Kumoa toinen taikinalevy päälle ja irrota leivinpaperi.
- Paista 200 asteessa n. 30 min. Jäähdytä.
- Sulata suklaa ja laita se valmiiksi pursotuspussiin. Tai sulata suklaa suoraan pienessä minigrip-pussissa ja tee pussin kulmaan pieni reikä.
- Tee kuorrute. Kaada cappucinojauhe kulhoon ja lisää pari ruokalusikallista kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes kahvi on liuennut. Lisää sen verran tomusokeria, että saat levitettävän kuorrutteen (sellainen joka pysyy leivonnaisen päällä, mutta tasoittuu vielä itsestään). Jos kahvin maku ei ole mielestäsi riittävä (tai lisäsit liikaa sokeria) voit sekoittaa pikakahvijauhetta tilkkaan vettä ja lisätä nestettä aina teelusikallisen kerrallaan kunnes saat sopivan maun kuorrutteeseen. Jos lisäät liikaa kahvia, lisää sokeria jne.
-  Levitä kuorrute pohjan päälle. Tartu heti pursotuspussiin ja raidoita suklaalla kuorrutteen pinta. Vedä tikulla tai terävällä veitsellä kevyet viillot kohtisuoraan raitoihin nähden vuorotellen vasemmalta oikealle, oikealta vasemmalle muodostaen marmoroidun pinnan. Lopuksi voit kevyesti heilutella levyä vaaka- ja/tai pystysuunnassa. Tämä auttaa tasoittamaan kuorrutteen pinnan sileäksi. Anna kovettua. Leikkaa sitten paloiksi.

2 kommenttia:

  1. Nam nämä kyllä maistuivat varmasti hyvältä. Hyvää vappua! Terkuin Snysi

    VastaaPoista