(Kuva: S.Kärki) |
Lakritsimarengit
4 valkuaista
ripaus suolaa
2 dl (erikoishienoa) sokeria
n. 1 rkl lakritsijauhetta
- Laita valkuaiset ja suola kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia).
- Lisää joukkoon sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Lisää lopuksi lakritsi. Lisää jauhetta "oman maun mukaan".
- Laita valkuaisvaahto pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla (11 mm.
- Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Pursota leivinpapereiden päälle noin 30 marenkikiekkoa (halkaisija 5 cm).
- Paista kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 1 ½ tuntia. Anna marenkien jäähtyä leivinpaperin päällä ja irrota sitten paperista.
Lakritsikerma
2 dl kuohukermaa
n. 100g Kick patukoita. Itse käytin 5 kpl 19g lakritsipatukoita.
- Laita kerma ja lakritsit pienehköön, mielellään pinnoitettuun, kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunneslakritsit ovat kokonaan sulaneet.
- Laita lakritsikerma jääkaappiin vähintään yön yli. Kerman pitää olla täysin kylmää ennen vaahdotusta.
- Vaahdota kylmä lakritsikerma vaahdoksi.
(Kuva: S.Kärki) |
Merveilleux
Lakritsimerenkeja
Lakritsikermaa
lakritsi- ja mansikkaströsseleitä
- Pursota marenkikiekolle lakritsikermaa ja paina toinen kiekko varovasti päälle. Ripottele reunoille strösseleitä. Pursota halutessasi pieni kermaruusuke myös leivoksen päälle.
- Toista kunnes kaikki kerma on käytetty. Kerman määrästä ja marenkien koosta riippuen näitä tulee arviolta 8-15kpl.
- Nauti sellaisenaan tai vaikka kuohuviinin kera.
Jos olisi Kick-patukoita mun lähellä, ei taitaisi ehtiä leipomuksiin asti =).
VastaaPoistaHeh. Pitää ostaa niin monta, että saa pari syödä leipoessa...
Poista