torstai 2. heinäkuuta 2015

Vihreät piknikleivät

Tästä ei sitten tullut kuvaa, mutta koska täyte oli varsin herkullista pitää se laittaa tänne muistiin. Ja ehkä muistan kuvata kun tätä seuraavan kerran teen... silloin voisin lisätä sitten sen kuvankin. Amerikkalaiset tekevät "egg salad" nimellä kananmunista, majoneesista ja mausteista leivän väliin hyvin sopivaa tahnaa. Tämä avokadoista ja kananmunasta tehtävä versio on raikkaampi ja ehkä terveellisempikin. Ja joka tapauksessa herkullinen, joskin se kannattaa syödä tuoreena (seuraavana päivänä leivät eivät olleet enää ollenkaan niin hyviä). Idea leipiin löytyi täältä, josta voi käydä katsomassa myös kuvia.

Vihreät piknikleivät (noin 8 kolmioleipää)
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 kypsä avokado
2 tl dijon-sinappia
Sitruunamehua
Mustapippuria
(suolaa)
8 palaa täysjyväpaahtoleipää 

- Laita jäähtyneet kananmunat ja avokado kulhoon ja pilko haarukalla mukavasti sattumia sisältäväksi tahnaksi. Tavoite ei siis ole saada täytteestä sileää, joten sellainen karkean munavoin tyyppinen koostumus on hyvä.
- Mausta sinapilla, sitruunamehulla ja pippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai suolaa.
- Levitä paahtoleivän viipaleelle  reilu kerros tahnaa ja paina päälle toinen viipale.
- Voit muotoilla leivät haluamallasi tavalla tai syödä sellaisenaan. Itse leikkasin leivistä reunat pois ja tein niistä parin suupalan kokoisia kolmioita.

Huomioita
- Leivän väliin voisi laittaa myös kerroksen rapeaa salaattia tai vaikka pari lehteä rucolaa.
- Käytin sellaista isompaa paahtoleipää, mutta toki tämän voi tehdä mistä leivästä haluaa. Täyte sopisi mainiosti myös ruisleivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti