keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mausteinen mustaherukkakakku

Maustekakku, johon lisäsin pari desiä mustaherukoita. Samalla ohjeella voisi hyvin tehdä kakun muistakin marjoista tai lisätä vaikka omenakuutioita. Ja mausteeksi inkivääriä, muskottia, lakritsijauhetta tai vaikka kardemummaa.

Marjat "laskeutuvat" kakun sisään kuten kuvasta näkyy.
Mausteinen mustaherukkakakku
2 kananmunaa
1,5dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia
0,5 dl vettä
60g sulatettua voita 

2 dl mustaherukoita

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tavallinen leipävuoka käy mainiosti).
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. 
- Sulata voi ja sekoita se kylmään veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää vuorotellen kuivia aineita ja voi-vesiseosta. Sekoita tasaiseksi.

- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle reilusti mustaherukoita.- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt kun kokeilet sitä tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti