perjantai 14. elokuuta 2015

Aurinkoinen avokadopasta

No joo... nimi nyt on mitä on. Mutta aurinkoinen siksi, että pastassa oli reilusti aurinkokuivattua tomaattia. Ja tietysti avokadoa, valkosipulia ja chiliä. Oli kerrassaan herkullista. Ohje on vähän viitteellinen, sillä enhän minä mitään määriä muistiin kirjoittanut.

Aurinkoinen avokadopasta
Pastaa (esim. farfalle)sen verran kuin 2 henkeä syö
2 avokadoa
n. 0,5 dl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
1 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
Ripaus kuivattuja chilihiutaleita
Persiljaa, silputtuna noin 1 dl
Reilusti raastettua parmesania
Suolaa
Pippuria

- Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Mausta reilusti suolalla. Lisää pasta kun vesi kiehuu ja keitä paketin ohjeen mukaan.
- Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää murskattu valkosipuli ja chili ja anna "kypsyä" hetken.
- Kuutioi avokadot ja silppua tomaatit ja lisää ne sitruunamehun joukkoon. Sekoita varovasti.
- Raasta juusto ja silppua persilja.
- Valuta pasta ja kaada se sitruuna-mauste-avokadoseokseen. Lisää juusto ja persilja sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita varovasti ja syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti