torstai 20. elokuuta 2015

Rosmariinilla maustettu punaherukkakakku

Rosmariinilla maustettu punaherukkakakku
2 kananmunaa
2dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

0,5 dl vettä
60g sulatettua voita 

n. 3tl hienoksi silputtua tuoretta rosmariinia
2 dl punaherukoita

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tavallinen leipävuoka käy mainiosti).
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
- Sulata voi ja sekoita se kylmään veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää vuorotellen kuivia aineita ja voi-vesiseosta.
Lisää lopuksi rosmariini ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle reilusti punaherukoita.
- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsynyt kun kokeilet sitä tikulla.

2 kommenttia:

  1. pitäisi varmaan lukea 2 dl punaherukoita eikä mustaherukoita

    VastaaPoista