maanantai 14. syyskuuta 2015

Nougatpikkuleivät

Olen jo monta vuotta sitten jäänyt koukkuun tanskalaiseen nougatiin. Kyseessä siis hasselpähkinästä tehty nougat, jota Tanskassa myydään pääasiassa ennen joulua. Kuvia ja tietoa löytyy täältä. Yleensä syön nougatin sellaisenaan, leikkelemällä viipaleita tangosta. Mutta tuote sopii myös mainiosti leivontaan. Nämä pikkuleivät tein pakastimessa olleesta pikkuleipätaikinasta, eli leikkelin jäätyneestä tangosta viipaleita. Siksi pikkuleivät eivät ole ehkä ihan niin kauniita kuin voisivat olla. Pikkuleivät voi tehdä varmastikin mistä tahansa murotaikinasta, mutta alla ohje siihen taikinaan mitä käytin.

Nougatpikkuleivät

125g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
Nougatia
Manteleita

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmuna edelleen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.
- Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Voit halutessasi jättää odottamaan vaikka yön yli, mutta pari tuntiakin auttaa jo. Ajatuksena siis saada taikina jähmettymään, jotta sen leipominen olisi helpompaa.
- Taikinan voi myös muotoilla tangoiksi ja pakastaa tulevaa käyttöä varten.
- leikkaa tangosta ohuita pyörylöitä tai kauli taikina levyksi ja käytä pyöreätä muottia.
- Asettele puolet pyöreistä pikkuleivistä leivinpaperille, laita jokaisen keskelle pieni pala nougatia ja asettele päälle toinen pikkuleipä. Paina päälle koristeeksi manteli.
- Paista 225 asteessa noin 5-7 minuuttia, eli kunnes pikkuleivät ovat kypsiä ja alkavat hieman ruskistua reunoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti