perjantai 18. syyskuuta 2015

Pho-keitto

Löytämäni ohje on "oikaisijan pho-keitto", eli liemi tehdään nopeasti valmiista aineksista. En itse asiassa ole maistanut aitoa pho-keittoa (en ole Vietnamissa koskaan käynyt, eikä lähimaastossa taida kyseisen ruokakulttuurin ravintolaakaan olla...), mutta ainekset vaikuttivat niin mainioilta, että pitihän sitä sitten kokeilla. Keitto oli herkullista, joskin chilin kanssa kannattaa olla aika varovainen ettei ruokahetkestä tule liian tulinen.

Pho-keitto (neljälle)
300g naudan ulkofilettä
4 kevätsipulinvartta (tai tuoreen sipulin varsia)
1 punainen chili
1 lime
1 ruukku thaibasilikaa (tai korianteria tai minttua)
2dl mugpavun ituja
250g riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)

Liemi
1,5 l hyvää lihalientä
4 tähtianista
4 neilikkaa
2 kanelitankoa
6 kokonaista kardemummaa
4cm pala inkivääriä viipaloituna
2 rkl kalakastiketta

- Laita liemen ainekset kattilaan ja anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Maistele ja lisää halutessasi mausteita.
- Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
- Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko lime ja hienona yrtit karkeaksi.
- Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Voit laittaa lihan pariksi tunniksi pakkaseen niin viipalointi on helpompaa. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi eli noin 1 minuutin verran. Kuori halutessasi veden pinnalta keittämisen jälkeen vaahto.
- Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
- Jaa  nuudelit ja idut keittokulhoihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma liemi kulhoihin (ilman mausteita) ja purista limemehua päälle. Mausta halutessasi srirachalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti