Pho-keitto (neljälle)
300g naudan ulkofilettä
4 kevätsipulinvartta (tai tuoreen sipulin varsia)
1 punainen chili
1 lime
1 ruukku thaibasilikaa (tai korianteria tai minttua)
2dl mugpavun ituja
250g riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1,5 l hyvää lihalientä
4 tähtianista
4 neilikkaa
2 kanelitankoa
6 kokonaista kardemummaa
4cm pala inkivääriä viipaloituna
2 rkl kalakastiketta
- Laita liemen ainekset kattilaan ja anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Maistele ja lisää halutessasi mausteita.
- Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
- Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko lime ja hienona yrtit karkeaksi.
- Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Voit laittaa lihan pariksi tunniksi pakkaseen niin viipalointi on helpompaa. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi eli noin 1 minuutin verran. Kuori halutessasi veden pinnalta keittämisen jälkeen vaahto.
- Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
- Jaa nuudelit ja idut keittokulhoihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma liemi kulhoihin (ilman mausteita) ja purista limemehua päälle. Mausta halutessasi srirachalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti