sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Vihreät tomaatit

Mökillä kasoi kesän "tomtato", josta piti saada hvä sato niin perunaa kuin tomaattejakin. Perunoita tuli kuulemma kaksi, tomaatteja tuli ihan mukavasti, mutta ne eivät ehtineet kypsyä. Sain siis puolisen kiloa pieniä ja vielä pienempiä vihreitä tomaatteja ja tilauksen tehdä niistä säilykettä. Etsiskelin hetken netistä ja löysinkin mielenkiintoiselta vaikuttavan ohjeen Kotilieden sivuilta. Mausteina käytin niitä joita kotoa löytyi, mutta muuten yritin seurata ohjetta. En tiedä tuliko säilykkestä sellaista kuin piti, mutta katsotaan sitten kun ensimmäinen purkki avataan.

Vihreät tomaatit
500g vihreitä tomaatteja
500g sipulia
Muutama valkosipulin kynsi

Liemi
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
500g sokeria
Pala inkivääriä
10 neilikkaa
Muutama kokonainen mustapippuri
3 laakerinlehteä

- Huuhtele tomaatit ja poista kannat.
- Kuori ja lohko sipulit ja viipaloi valkospulinkynnet.
- Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen kunnes sokeri liukenee. Lisää tomaatit ja sipulit keitokseen ja keittele miedolla lämmöllä kunnes ainekset muuttuvat läpikuultaviksi. Laitoin isommat pikkutomaatit ensin liemeen ja keitin noin 10 minuuttia, sitten lisäsin miniatyyritomaatit ja keitin vielä reilun 5 minuuttia.
- Purkita tomaatit kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti