tiistai 22. syyskuuta 2015

Biscotti

Minulle on jäänyt hieman epäselväksi mikä itse asiassa on Biscottin ja Cantuccinin ero, vaikuttaa nimittäin siltä, että lopputulos on usein varsin samankaltainen. Riippumatta siitä ovatko nämä mitenkään oikeaoppisia Biscotteja, ovat ne silti varsin hyviä ja suklaisia keksejä, joita voi nauttia kahvin tai vaikka makean jälkiruokaviinin kera. Muokkasin tätä ohjetta omiin tarpeisiin sopivaksi.

Biscotti (n. 30kpl)
50g voita
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
50g manteleita (kuorimattomia)
80g tummaa suklaata

- Lämmitä uuni 160 asteeseen.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Tai siis vatkaa voita ja sokeria niin pitkään, että sokeri hieman liukenee ja massa on tasaista, ei näillä suhteilla kunnon vaahtoa saa aikaiseksi.
- Lisää sitruunan kuori ja sekoita.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikina on tässä vaiheessa murumaista ja hyvin kuivaa.
- Vatkaa munien rakenne rikki esim. haarukalla erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Rouhi mantelit ja suklaa. Sellainen karkea rouhe sopii hyvin, varsinkin suklaata voi olla isompinakin "sattumina". Lisää rouheet taikinaan ja sekoita nopeasti.
- Muotoile taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille kaksi samankokoista tankoa. Painele tangot noin 5cm levyisiksi ja nosta uuniin. Paista noin 20 minuuttia.
- Nosta pois uunista ja leikkaa tangot n. 1,5 cm levyisiksi paloiksi ja laita takaisin uuniin kuivumaan noin 15 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti