tiistai 12. tammikuuta 2016

Artisokkapiirakka

Kuva: S.Kärki
1.1.2016 brunssilla nautittiin erinäisten muiden herkkujen lisäksi tätä perunahiutalepohjaista juusto-artisokkapiirakkaa. Täytteenä siis juustoa, munamaitoa ja säilöttyjä artisokansydämiä. Varsin toimiva kokonaisuus.

Artisokkapiirakka

Pohja
80g (pussillinen) perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
100g sulatettua voita
1,5 dl lämmintä vettä
suolaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää voi ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

Täyte
1 tölkki artisokan sydämiä
n. 2dl juustoraastetta
2,5 dl maitoa
3 kananmunaa
Timjamia, mustapippuria, suolaa
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä puolitetut artisokan sydämet ja 3/4 juustoraasteesta piirakan pohjalle.
- Sekoita maito ja kanamunat keskenään. Mausta timjamilla (tai muilla yrteillä), pippurilla ja suolalla ja kaada täytteiden päälle. Ripottele päälle loppu juustoraasteesta.
- Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti