maanantai 4. tammikuuta 2016

Puolukkasemifreddo


Tämä puolukalla, inkiväärillä ja suklaalla maustettu semifreddo oli herkullista. Kannattaa kokeilla ja halutessaan vaikka ilman suklaata tai inkivääriä jos haluaa ihan vain pelkkää puolukkaa.

Puolukkasemifreddo
2 kananmunaa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk (250g) mascarponea
3 tl raastettua inkivääriä
2 dl puolukoita
2 rkl sokeria
50g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa

- Tee ensin puolukkaraita. Soseuta puolukat sauvasekoittimella sileäksi soseeksi ja lisää sokeri.
- Sulata suklaa kerman kanssa liedellä vesihauteessa tai mikrossa. Jätä seos huoneenlämpöön muiden valmistelujen ajaksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita kulhossa mascarpone ja inkivääri. Lisää keltuaisvaahto, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nuolijalla nostellen.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Kaada seoksesta 1/3 vuokaan. lisää päälle puolet puolukkasoseesta ja suklaasta. Toista sama siten, että kermaseosta tulee päällimmäiseksi. Peitä vuoka huolellisesti kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 8 tunniksi.
- Ota semifreddo huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa se hieman pehmenneenä tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti