Kun kakussa on suklaata, konjakkia ja kahvia ei se varsinaisesti voi olla huonoa. Vielä kun ainesosiin lisää kondensoidun maidon ja tuorejuuston on lopputulos varsin herkullinen. Ohje löytyy HS:n sivuilta, eli täältä. Oma versio ei kyllä ollut ollenkaan niin kaunis, mutta onneksi se silti maistui hyvältä.
Suklaa-espressokakku
200 g tummaa suklaata
5 rkl konjakkia
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
2 dl kondensoitua maitoa
400 g tuorejuustoa
1 rkl espressopikakahvijauhetta (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
- Paloittele
suklaa kattilaan. Mittaa joukkoon konjakki. Lämmitä miedolla lämmöllä
välillä sekoitellen, kunnes suklaa alkaa sulaa. Nosta kattila liedeltä.
- Paloittele
voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää
joukkoon kananmunat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon
suklaaseos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti käännellen.
- Pingota
irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin
leivinpaperi. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla. Kaada taikina
vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. - Anna kakun jäähtyä vuoassa. Irrota vuoan
reunat ja nosta kakku leikkuulaudalle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kahteen
osaan.
- Mittaa kulhoon kondensoitu maito, tuorejuusto, espressopikakahvijauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa voimakkaasti sekaisin.
- Nosta
alimmainen kakkupohja kakkuvadille. Levitä päälle puolet täytteestä.
Nosta päälle toinen kakkupohja, ja levitä päälle loput täytteestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti