torstai 14. tammikuuta 2016

Suklaa-espressokakku

Kun kakussa on suklaata, konjakkia ja kahvia ei se varsinaisesti voi olla huonoa. Vielä kun ainesosiin lisää kondensoidun maidon ja tuorejuuston on lopputulos varsin herkullinen. Ohje löytyy HS:n sivuilta, eli täältä. Oma versio ei kyllä ollut ollenkaan niin kaunis, mutta onneksi se silti maistui hyvältä.

Suklaa-espressokakku 
200 g tummaa suklaata 
5 rkl konjakkia 
200 g voita 
2 dl sokeria 
4 kananmunaa 
2½ dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria

Täyte 
2 dl kondensoitua maitoa 
400 g tuorejuustoa 
1 rkl espressopikakahvijauhetta (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria

- Paloittele suklaa kattilaan. Mittaa joukkoon konjakki. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes suklaa alkaa sulaa. Nosta kattila liedeltä.
- Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suklaaseos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti käännellen.
- Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.  - Anna kakun jäähtyä vuoassa. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku leikkuulaudalle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kahteen osaan.
- Mittaa kulhoon kondensoitu maito, tuorejuusto, espressopikakahvijauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa voimakkaasti sekaisin.
- Nosta alimmainen kakkupohja kakkuvadille. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohja, ja levitä päälle loput täytteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti