Kuvassa siis puolukkamuffinit omalla ohjeella. Tähdenmalliset silikonivuoat on aivan mahtavat. Muffinssien koko on aika pieni, mutta leipomuksista tulee helposti tosi hauskan näköisiä. Ja on se silikoni niin maan perusteellisen helppoa käyttää :)
Ohje:
Pahoittelen, määrät ovat jenkkien cup-mitoissa (muokkaamani ohje kun on jenkkilästä kotoisin... mutta 1dl on 0,4cup:ia, että laske siitä)
1 ja 1/4 cup vehnäjauhoja
1/3 cup ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia
2 kananmunaa
4 rkl sulatettua voita tai margariinia
3/4 cup maitoa
1 cup puolukoita
1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja kaneli kulhossa
2. Vatkaa toisessa kulhossa kanamunan rakenne kunnolla rikki (ei tarvitse vatkata vaahdoksi, mutta kunnolla sekaisin). Lisä sulatettu, jäähdytetty voi ja maito.
4. Tee kuoppa kuivien aineiden keskelle ja kaada kananmunaseos siihen.
5. Sekoita lusikalla sen verran, että ainekset sekoittuvat ja jauhot "kastuvat". Älä sekoita taikinaa kuitenkaan tasaiseksi.
6. Lisää puolukat (käytin itse pakastettuja suoraan vain jäisinä, joskin silloin pitää hiukan enemmän vahtia kypsymistä...)
7. Jaa muffinssivuokiin, muffinssipellille tai paperivuokiin
8. Paista uunissa, noin 200 astetta. Aika riippuu tosi paljon muffinssien koosta. Pieniin menee ehkä noin 10-12 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti