Kurkkuvoileivät ovat perinteinen pikniktarjottava, joskin tällä kertaa hieman

Pastasalaatti oli erittäin yksinkertainen ja osittain esivalmisteltu. Kananpalat nimittäin paistettiin ja maustettiin jo edellisenä päivänä. Pastan keitin aamulla ja pilkoin joukkoon reilusti kurkkua, muutaman retiisin ja nipun rucolaa. Mausteena oliiviöljyä, pippuria ja vähän kuivattua basilikaa. Pasta on Stockmannilta löytynyttä oliivinlehtipastaa, joka on siis pinaatilla värjättyä ja sopi tähän salaattiin erinomaisesti.
Tuoreen leivän tein myös aamulla. Löysin uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä. Eli leivinjauheella kohotettava muffinssimainen leipä. tein muuten ohjeen mukaan, mutta jätin oliivit pois ja korvasin emmentalin fetajuustolla. Tuli tosi hyvää ja sain vielä säilymään lämpimänä pikinikille asti käärimällä leivän leivinliinaan ja laittamalla pieneen kylmälaukkuun. Toimi tosi hyvin ja kelpasi syöjille. Parasta tuossa ohjeessa on helppouden ja nopeuden lisäksi muunneltavuus. Mausteena voi käyttää melkein mitä vain.
Edit: kuva lisätty. Kuvassa näkyy leivän lisäksi taustalla dinokurkkuleipiä sekä tietysti kuohuviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti