torstai 23. joulukuuta 2010

Konjakkikakku jouluksi

Hippikukkakakku
Tein lahjaksi ja itse nautittavaksi konjakkikakkua. Pohjana siis maustekakku, johon lisätään vielä hiukan konjakkia, rusinoita ja tällä kertaa myös kuivattuja karpaloita. Alkuperäinen ohje on Helsingin Sanomista. Tuohon reseptiin tehdään vielä päälle herkullinen kirsikka-manteli-siirappi kerros. Nyt päätin tehdä kakuista hiukan erilaisia ja päällystin ne sokerimassalla ja sokerimassakoristeilla. Eristeenä marenkivoikreemi. Kakut on tehty irtopohjavuokiin, isompi n. 18cm halkaisijaltaan olevaan. Taikinasta tuli yksi isompi ja kaksi pikkuruista kakkua.


Joulutähtikakku
Gerberakakku









Kokeilin marenkivoikreemiä jonka ohjeen löysin täältä. Oli itse asiassa suhteellisen helppo toteuttaa kun vain seurasin ohjeita. Tein pohjalsi sveitsiläisen marengin. Ajattelin onnistuvani siinä paremmin kun en omista sopivaa lämpömittari, jolla italialaisen marengin sokerisiirapin lämpötila olisi pitänyt mitata. Marenkivoikreemi maistuu mielestäni vähän paremmalta kuin aiemmin testaamani Kinuskikissan voikreemi. Ja tätä oli sitä paitsi todella paljon helpompi myös käsitellä. Todennäköisesti tulen siis tätä käyttämään toistekin. Pursotuksia en tästä lähtisi tekemään maun takia, mutta näissä maustekakuissa maku toimi aika hyvin.
Liljakakku
Pieni hippikukkakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti