Kääretorttuja olen tehnyt tosi harvoin. Pari kertaa charlotan tai vastaavan tarpeiksi, mutta varsinaista kääretorttua ei ole tullut kääräistyksi kuin pari kertaa. Nyt siis mustikkakäär(m)etorttu juhlistamaan lauantaita ja miksei aiemmin viikolla ollutta siskon nimipäivää.
Mustikkakääretorttu
Tästä riittää herkuteltavaa ainakin 6-8 hengelle.
Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille, tasoita ja paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Täytteet ja täyttäminen
Omenahilloa
4dl kermaa
500g maitorahkaa
Sokeria
Vaniljaa (jauhetta pari ripausta)
Mustikoita
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Mausta sokerilla ja vaniljalla.
- Levitä pohjan päälle ohut kerros omenahilloa.
- Levitä hillon päälle reilu kerros rahkakermavaahtoa (liikaa ei kannata laittaa tai kermat vaan pursuavat ulos kääreestä) ja ripottele päälle haluamasi määrä mustikoita. Mustikoita meni tähän arviolta 3dl.
- Kääri rullalle pitkältä sivulta aloittaen. Jätä sauma alapuolelle.
- Kääri leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin odottamaan kuorruttamista ja koristelua ellet hoida niitä heti. Kääretorttu on helpompi käsitellä jos se saa vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.
Kuorrutus
Loput rahkakermavaahdosta
- Levitä rahkakermaa kääretortun päälle tasaisesti. Pursota lopulla vaahdolla haluamasi koristelut. Ripottele päälle sokeroituja mustikoita ja viimeistele vielä mustikanvarvuilla.
Huomioita
- Kääretorttupohjasta tuli suhteellisen paksu. Tähän riittäisi siis hyvin myös 3 munan pohja.
- Kääretortun väliin voi soveltaa ihan mitä itse haluaa ja mitä kaapista löytyy.
- Käytin itse kääritystä tortusta noin 2/3 sillä isompi ei olisi mahtunut vadille. En siis myöskään tarvinnut kaikkea rahkakermavaahtoa. Jos väliin laittaa vaahtoa maltillisesti ja jättää pursotukset väliin voi rahkakermavaahtoa riittää puolikas annoskin.
- Sokeroitujen mustikoiden ohje tulee seuraavaan postaukseen.
- Kiitos inspiraatiosta kuuluu jälleen kerran Kinuskikissalle joka oli tehnyt mustikkakääretortun omalla tavallaan. Ohje siihen löytyy täältä.
Ompas herkullisen näköistä! :P
VastaaPoistaKiitos! Sai kyllä kehuja koko porukalta :)
VastaaPoista