Mustikkakääretorttu
Tästä riittää herkuteltavaa ainakin 6-8 hengelle.
Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille, tasoita ja paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Täytteet ja täyttäminen
Omenahilloa
4dl kermaa
500g maitorahkaa
Sokeria
Vaniljaa (jauhetta pari ripausta)
Mustikoita
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Mausta sokerilla ja vaniljalla.
- Levitä pohjan päälle ohut kerros omenahilloa.
- Levitä hillon päälle reilu kerros rahkakermavaahtoa (liikaa ei kannata laittaa tai kermat vaan pursuavat ulos kääreestä) ja ripottele päälle haluamasi määrä mustikoita. Mustikoita meni tähän arviolta 3dl.
- Kääri rullalle pitkältä sivulta aloittaen. Jätä sauma alapuolelle.
- Kääri leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin odottamaan kuorruttamista ja koristelua ellet hoida niitä heti. Kääretorttu on helpompi käsitellä jos se saa vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.
Kuorrutus
Loput rahkakermavaahdosta
- Levitä rahkakermaa kääretortun päälle tasaisesti. Pursota lopulla vaahdolla haluamasi koristelut. Ripottele päälle sokeroituja mustikoita ja viimeistele vielä mustikanvarvuilla.
Huomioita
- Kääretorttupohjasta tuli suhteellisen paksu. Tähän riittäisi siis hyvin myös 3 munan pohja.
- Kääretortun väliin voi soveltaa ihan mitä itse haluaa ja mitä kaapista löytyy.
- Käytin itse kääritystä tortusta noin 2/3 sillä isompi ei olisi mahtunut vadille. En siis myöskään tarvinnut kaikkea rahkakermavaahtoa. Jos väliin laittaa vaahtoa maltillisesti ja jättää pursotukset väliin voi rahkakermavaahtoa riittää puolikas annoskin.
- Sokeroitujen mustikoiden ohje tulee seuraavaan postaukseen.
- Kiitos inspiraatiosta kuuluu jälleen kerran Kinuskikissalle joka oli tehnyt mustikkakääretortun omalla tavallaan. Ohje siihen löytyy täältä.
Ompas herkullisen näköistä! :P
VastaaPoistaKiitos! Sai kyllä kehuja koko porukalta :)
VastaaPoista