perjantai 12. elokuuta 2011
Blackcurrant curd
Suomennos tälle voisi olla vaikka mustaherukkatahna. Yleisimmin tunnettu on tietysti lemon curd eli sitruunatahna, mutta curdia voi tehdä muistakin hedelmistä tai vaikka marjoista. Omaan viritelmääni sain inspiraation Kinuskikissalta joka oli kokeillut mustikoita, siihen ohje löytyy täältä.
Blackcurrant curd
Annoksesta tulee 3 "pilttipurkillista" curdia
2 dl mustaherukkasosetta (soseuta herukat sauvasekoittimella)
1,5 dl hillosokeria
3 keltuaista
75g voita
- Laita kattilaan herukkasose, sokeri ja keltuaiset ja keitä kunnes seos kiehahtaa. Kannattaa olla varuillaan ettei polta sosetta pohjaan, eli sekoita koko ajan.
- Keitä alhaisella lämmöllä 5-10min eli kunnes seos sakenee.
- Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
- Lisää voi nokareina ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
Huomioita
- Seos palaa helposti pohjaan, ole siis varovainen.
- Tässä versiossa on aika paljon "sattumia" herukan siemenistä. Seuraavalla kerralla voisin koettaa paseerata soseen, joskin silloin tietysti herukoita alunperinkin tarvitaan enemmän.
- Curd sopii erilaisiin jälkiruokiin, kakun täytteeksi, pikkuleipien väliin tai vaikka nautittavaksi paahtoleivän päällä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä oon tätä curd-tahnaa miettinyt tehdä, mutta kuinka kauan säilyy?
VastaaPoistaMä oon tehny lemon curdia ja tein sen vesihauteessa > ei palanut pohjaan. Ei edes yrittänyt.
VastaaPoistaKas kun vesihaude ei tullut edes mieleen :) Joo, ei varmaan pala sitten pohjaan...
VastaaPoistaCurdin säilyvyydestä en tarkalleen osaa sanoa, mutta omani on nyt ollut jääkaapissa pari viikkoa ja on edelleen hyvää. Eli ainakin sen parin viikon säilymisajan voi hyvin luvata. Säilyy varmaan pidempäänkin, sillä eipä siinä niin kovin helposti pilaantuvia ainesosia ole. Sokeriakin on niin reilusti että varmaan säilyy hyvin ja eikös tuossa hillosokerissa ole niitä jotain säilymistä edistäviä ainesosia jo itsessäänkin...