maanantai 15. elokuuta 2011

Sokeroidut mustikat - kandeeraus

Kandeeraus on tapa tehdä kauniita, syötäviä koristeita. Samaa periaatetta voi käyttää kukkiin, marjoihin, hedelmiin jne. Kukkien sokeroinnissa pitää olla varovainen, jotta terälehdet pysyvät ehjinä ja kukka kokonaisena. Tarkat ohjeet kukkien sokerointiin löytyy Kinuskikissan sivuilta, eli täältä. Käytin sokeroituja mustikoita mustikkakäär(m)etortun koristeluun.

Sokeroidut mustikat
Isoja, kauniin muotoisia mustikoita
Kananmunan valkuainen
Erikoishienoa kidesokeria

- Pyri valitsemaan kuivia mustikoita tai kuivaa niitä hieman talouspaperin päällä.
- Kasta mustikat valkuaiseen, anna liikojen valkuaisten valua pois marjan päältä ja siirrä lautaselle jossa on kerros sokeria.
- Pyörittele mustikkaa sokerissa.
- Nosta leivinpaperin päälle tai lautaselle kuivumaan.
- Säilytä kuivassa ja laita koristeeksi kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä sokeri alkaa sulaa kostean kermavaahdon tms. päällä.

2 kommenttia:

  1. Tosi nättejä! Täytyypä joskus kokeilla joihinkin koristeisiin.

    VastaaPoista
  2. Ja helppoja tehdä! Väkertämistä siinä tietty on, mutta sinänsä on helppo tehdä. Ainakin tällaisista selkeän mallisista marjoista. Sitä en tiedä kuinka hankalaa esim. kukkien tasainen sokerointi olisi...

    VastaaPoista