tiistai 11. lokakuuta 2011

Mausteiset omenamuffinssit

Taustalla cup-mittamaatuskat
Muffinssien leipominen on kivaa. Varsinkin kun tämä taikina valmistuu nopeasti ja helposti ja lopputulos on yleensä mitä mainioin. Alkuperäinen ohje on jenkkikeittokirjasta, joten siksi nuo "kupit". Satun omistamaan aivan ihanan cup-mittasarjan joten siksi tätä ohjetta käytän alkuperäisenä. Laitoin tuohon pikaisesti lasketut arviot desilitramitoista, saattavat heittää tyyliin 0,2dl suuntaan tai toiseen. Mittana siis 1cup = 2,37dl.

Mausteiset omenamuffinssit (noin 12kpl)
1 ja 1/4 cup vehnäjauhoja (noin 3dl)
1/3 cup sokeria (vajaa 1dl)
2 tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl kaardemummaa
ripaus vaniljajauhetta
2 kananmunaa
3 rkl sulatettua voita
3/4 cup maitoa (noin 1,5dl maitoa)
1 iso omena

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi (sellaiset sormenpään kokoiset tai vähän pienemmät ovat hyviä)
- Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti yhteen. Lisää voi ja kaada kuivien aineiden sekaan. Sekoita vain sen verran, etä jauhot "kostuvat". Lisää omenakuutiot.
- Lusikoi muffinssivuokiin ja paista noin 20min.
- Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera tai syö sellaisenaan. Hyviä ovat joka tapauksessa.

6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta!
    Ja ihanat maatuskat!

    VastaaPoista
  2. Kiva jos ohje pääsee käyttöön! Ja maatuskat on aivan ihanat. Ne menee toistensa sisälle niinkuin maatuskojen kuuluukin ja mittoja on 1/4 cup:ista 1 cup:iin asti. Sain ne joskus ihanalta ystävältä joululahjaksi :)

    VastaaPoista
  3. Maatuskat ON aivan ihanat. Eikä tarvi näitä mittoja säilyttää laatikossa piilossa :)

    VastaaPoista
  4. Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kaltaisillesi herkkumaakareille suunnattu kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

    VastaaPoista
  5. Kiitos Iina vinkistä. Aiemminkin olen miettinyt tuollaisiin kilpailuihin osallistumista, mutta en sitten ole kuitenkaan rohjennut... ehkä nyt jos vaan ehdin asiaan paneutumaan :)

    VastaaPoista