Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Vaniljatäyte
3/4 dl perunajauhoja
4 dl kevytmaitoa (laktoositon)
1 keltuainen
0,5tl vaniljajauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
1 kananmuna
Mustikat
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
- Selkoita sokeri ja perunajauhot kattilan pohjalla. Lisää maito vähitellen siten, että saat kaiken perunajauhon sekottumaan maitoon.
- Lisää keltuainen vatkaten joukkoon. Lopuksi lisää vanilja.
- Keitä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu (seoksesta tulee todellakin paksua... joten perunajauhoja voisi käyttää hieman ohjetta vähemmän).
- Lisää vaniljakastikkeeseen tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittessa sokeria tai vaniljaa. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
- Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä tasaisesti vaniljatäytteen päälle.
- Paista 200 asteessa noin 40min. Voit peittää piirakan foliolla paiston loppuvaiheessa jos reunat alkavat tummua liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti