sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mustikkapiirakka

Tästä piirakasta (tai ainakin sen ideasta) voi kiittää Kinuskikissaa. Käytin siis hieman muunnellen tätä vanilja-mustikkapiirakan ohjetta. Piirakasta tuli herkullinen. Pohja on murea ja mukavasti kardemumman makuinen tuoden piirakkaan aavistuksen perinteisen pullapohjaisen mustikkapiirakan henkeä. Täytteenä olevaa vaniljakastiketta muokkaan kyllä seuraavaa kertaa varten vielä hieman lisää sillä siitä tuli mielestäni liian paksua. Mustikoiden pinnalla oleva valkoisuus on ylimääräistä perunajauhoa.

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa  

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Vaniljatäyte
3/4 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
4 dl kevytmaitoa (laktoositon)
1 keltuainen
0,5tl vaniljajauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
1 kananmuna

Mustikat
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

- Selkoita sokeri ja perunajauhot kattilan pohjalla. Lisää maito vähitellen siten, että saat kaiken perunajauhon sekottumaan maitoon.
- Lisää keltuainen vatkaten joukkoon. Lopuksi lisää vanilja.
- Keitä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu (seoksesta tulee todellakin paksua... joten perunajauhoja voisi käyttää hieman ohjetta vähemmän).
- Lisää vaniljakastikkeeseen tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittessa sokeria tai vaniljaa. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
- Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä tasaisesti vaniljatäytteen päälle.
- Paista 200 asteessa noin 40min. Voit peittää piirakan foliolla paiston loppuvaiheessa jos reunat alkavat tummua liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti