sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Savulohi-tomaattipasta

Pastaruokien paras puoli lienee helppous ja nopeus. Tämäkin pasta valmistui siinä ajassa minkä tagliatellen kypsyminen kestää (8 minuuttia).  

Savulohi-tomaattipasta (kolmelle tai neljälle)
n. 250g savulohta
n. 10kpl kirsikkatomaatteja
Sitruunaöljyä (kylmäpuristettua rypsiöljyä jossa on sitruunaa mukana)
Basilikaa ja timjamia
Mustapippuria
Suolaa
Parmesaania
Pastaa sen verran että sitä riittää kolmeen tai neljäänm annokseen

- Laita pastan keittovesi kiehumaan. Tähän voi siis käyttää sitä pastaa mitä kaapista löytyy. Kun vesi kiehuu niin lisää pastat.
- Leikkaa tomaatit puolikkaiksi.
- Pilko savulohi haarukalla pieniksi palasiksi.
- Silppua basilika ja timjami. Basilikaa oli noin 10-15 lehteä ja timjamia riivin mukaan muutaman oksan.
- Kaada paistinpannulle pari ruokalusikallista sitruunaöljyä (myös oliiviöljy käy hyvin). Lisää lohet ja tomaatit kun pannu on kuuma. Paista kohtalaisella lämmöllä sen verran, että tomaatit hieman kypsyvät ja lohi lämpenee. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Valuta pasta ja lisää siihen lohet ja tomaatit sekä yrtit. Voit lorauttaa mukaan myös hieman öljyä. Sekoita, tarkista maku ja tarjoile vastaraastetun juuston kera.

3 kommenttia:

  1. Kylläpäs on herkullisen näköinen annos! Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä tosi hyvää. "Jämät" on tänään mukana lounaseväänä... Saa nähdä miltä maistuu jääkaappisäilytyksen jälkeen.

    VastaaPoista