tiistai 5. helmikuuta 2013

Omenapops

Tässä oiva ohje tilanteeseen, jossa kakkupohjaa jää yli ja haluaa tehdä jotain pientä herkkua kahvipöytään. Tein siis gluteenittoman 3 munan kakkupohjan, josta tuli liian korkea alkuperäiseen tarkoitukseensa. Kakusta jäi siis käyttämättä yksi "kerros" jonka käytin omenapopseihin.

Omenapops
Pieni sokerikakkupohja
n. 1 dl omenahilloa
Valkosuklaata
Vihreita candy meltsejä

- Murenna kakkupohja pieniksi muruiksi.
- Lisää murujen sekaan omenahilloa lusikallinen kerrallaan. Sekoita hyvin. Seoksen tulisi olla sellaista, että siitä saa muotoiltua hyvin koossa pysyviä (mutta pehmeitä!) palleroita.
- Nosta jääkaappiin tasaantumaan.
- Muotoile massasta pieniä palleroita.
- Sulata valkosuklaa ja candy meltsit. Upota pallerot yksi kerrallaan valkosuklaaseen ja nosta jähmettymään leivinpaperin päälle. Koristele.

Huomioita
- Omenahillon pitää olla sellaista tasaista sosetta. Muutkin vastaavat marmeladi/hyytelö tyyppiset hillot varmasti käyvät hyvin. Tai tähän voisi kokeilla vaikka lastenruokasoseita ja sitten makeuttaa tarpeen mukaan.

2 kommenttia: