tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tuplasuklaajäätelö

Tuplasuklaajäätelö
Jäätelökoneen ohjekirjasen mukaan tehty vaniljajäätelö, johon sekoitin mukaan reilusti rouhittua tummaa- ja valkosuklaata. Oli herkullista.

Tuplasuklaajäätelö
5 dl kulutusmaitoa
1,25 dl kermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
3 kananmunan keltuaista
150g sokeria
60 g tummaa suklaata
60 g valkoista suklaata

- Mittaa maito, kerma ja vanilja kattilaan ja lämmitä lähes kiehuvaksi. Nosta pois hellalta ja anna jäähtyä hetken.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Kaada lämmin maitoseos joukkoon ja sekoita hyvin.
- Kaada seos kattilaan ja lämmitä alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Seos on valmista kun se on hieman saostunut ja "coats the back of a spoon" eli laita lusikka seokseen ja nosta pois ja katso jääkö kuperalle puolelle kerros kiisseliä.
- Anna jäähtyä kokonaan. Vaikka yön yli jääkaapissa. Tee jäätelö jäätelökoneesi ohjeen mukaan.
- Rouhi suklaat ja lisää valmiiseen jäätelöön.

Huomioita
- Jäätelö saattaa jäädä aika pehmeäksi. Jos teet sen hyvissä ajoin voit laittaa sen muutamaksi tunniksi pakastimeen, jolloin massa jäätyy sopivammaksi.

2 kommenttia:

  1. Oih, kyllä näyttää ihanalta!! Oikein suupielet kastuvat ;) Alkuviikolla lähtee maaliskuun paketti tulemaan! / Snyysi kevät 2013

    VastaaPoista
  2. Tuskin maltan odottaa mitä kivaa olet tällä kertaa keksinyt :)

    VastaaPoista