maanantai 22. huhtikuuta 2013

Cantuccinit

Cantuccinit
Muokkasin hieman aiemmin kokeiltua piparicantuccinien ohjetta vähemmän jouluiseksi maustamalla taikinan piparkakkumausteen sijasta sitruunan kuorella ja vaniljalla.

Cantuccinit
noin 160 g kokonaisia manteleita
1 sitruunan kuori raastettuna
noin 5 dl erikoisvehnäjauhoja
reilu 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljajauhetta
2 munaa
1 keltuainen
2 dl hienoa sokeria

- Paahda manteleita 180-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Pese sitruuna, kuivaa hyvin ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vanilja keskenään.
- Riko munat ja keltuainen toiseen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Ota 1 rkl sivuun voitelemiseen. Lisää sokeri munien joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi kuoriraaste.
- Siivilöi jauhoseos munavaahtoon. Taikina saa jäädä pehmeäksi, juuri ja juuri käsin muotoiltavaksi. Jos se on liian tahmeaa, lisää jauhoja vähän kerrallaan. Lisää mantelit taikinaan.
- Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin kolme pötköä ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pötköt noin kahden sentin korkuisiksi ja viiden sentin levyisiksi. Jätä väliin tilaa, sillä taikina leviää hiukan uunissa. Voitele munalla. Paista noin 20–25 minuuttia.
- Leikkaa lämpimät pötköt sahalaitaisella, terävällä veitsellä noin 1,5 sentin levyisiksi siivuiksi. Paista siivuja 100 asteisessa uunissa leikkuupinta ylöspäin noin 60 minuuttia, käännä cantuccinit paistoajan puolessa välissä.Cantuccinit ovat valmiita kun ne ovat kuivuneet korpuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti