keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Suklaa(vaniljaviina)kakku

Vanhenin pääsiäisen aikoihin ja töihin piti siis viedä synttärikakku. Ja koska töihin vietävien leivonnaisten kantavana teemana on ollut vaniljaviina, niin pitihän kyseistä tuotetta tähänkin kakkuun käyttää. Kyseessä varsin perinteinen ja yksinkertainen suklaakakku. Päälle kokeilin vähän erilaista koristelua, eli noita valkosuklaasydämiä.

Suklaakakku (n. 15hlö)
5 kananmunaa
2,5dl Sokeria
160g Voita
125g tummaa suklaata
2,5dl Vehnäjauhoja
1,6dl Perunajauhoja
3 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljajauhetta
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Sulata voi ja suklaa ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita.
- Kaada irtopohjavuokaan (halkaisija noin 28cm), tasoita pinta ja nosta uuniin.
- Paista noin 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla paistoajan loppuvaiheessa.
Kakun "poikkileikkaus"

Täytteet
2 dl kermaa
60 g tummaa suklaata
2-3 dl omenahilloa (sellaista sileää sosetta)
1,5 dl omenamehua
0,5 dl vaniljaviinaa
- Sulata suklaa kerman joukkoon ja nosta jääkaappiin kylmenemään. Kermaseos kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä se vatkautuu vain jos se on täysin jäähtynyt.
- Sekoita viina omenamehuun.
Kakku kokonaisuudessaan juuri ennen syöntiä

Kakun kokoaminen ja kuorrutus
n. 2-3 levyä tummaa suklaata
1 dl kermaa
50-100g voita
Valkoista suklaata koristeisiin
- Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Nosta ensimmäinen pala tarjoilulautaselle ja kostuta omenamehulla. Lisää reilu kerros omenahilloa ja nosta seuraava kakkulevy hillon päälle. Jos sinulla on aikaa, voit laittaa tässä vaiheessa kakun päälle painon ja antaa sen vetäytyä vähän aikaa.
- Vatkaa suklaakerma vaahdoksi.
- Kostuta toinen kakkulevy ja levitä sen päälle ohut kerros omenahilloa. Levitä hillon päälle suklaakerma.
- Nosta viimeinen kakkulevy täytteiden päälle. Levitä loput omenahillosta kakun päälle ja reunoille.
- Sulata suklaa kerman ja voin kanssa kunnes saat sopivat paksuista kuorrutetta. Levitä kakun päälle ja reunoille.
- Koristele valkosuklaalla. Sydämet tehdään pursottamalla (juuri levitetyn, eli vielä pehmeän) suklaakuorrutteen päälle valkosuklaatäpliä. Vedä koko täpläjonon läpi tikulla niin saat sydänkuvioita. Koristelun voi tehdä myös marmoroimalla tai vaikka pursottamalla kuvioita jähmettyneet kuorrutteen päälle.

2 kommenttia:

  1. :( Ei ole totta, unohdin ihan syntymäpäiväsi :( Ei pidä syyttää sitä eikä tätä, mutta ei nyt vain pysynyt mielessä, olen erittäin pahoillani. Laitan piene yllätyksen tulemaan viikolla, jää sitten huhtikuun paketti myöhempään.

    Eli sylin täydeltä synttärionnitteluja!! / Snyysi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Kiireitähän meillä on kaikilla, eikä kaikkea millään voi muistaa :) Enkä minä mitään erityistä odottanutkaan. Ihanan paketin kuitenkin sinulta jo sain maaliskuussa.

    VastaaPoista