tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kasvisbriami

Briami menossa uuniin (Kuva: S. Kärki)
Ohje löytyi Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Nautimme pääsiäisenä tätä kasvislisäkettä yrttilabnehin ja pääsiäislampaan kera. Briami oli herkullista ja jopa minä joka en juurikaan välitä kypsennetyistä kasviksista (syön yleensä kukkakaalinkin raakana) totesin porkkanoidenkin olevan hyviä.

Briami (noin neljälle)
4 perunaa
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso sipuli
8 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
1 rkl öljyä
5 oksaa timjamia
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1/2 mustapippuria
2 rkl sitruunan mehua

- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Pese ja esikäsittele kasvikset. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi. Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista  kanta, siemenet ja valkeat osat. Paloittele paprikanpuolikkaat. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit ja jätä kokonaisiksi. Lohko tomaatit 4–6 osaan. Riivi yrtit.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa kaikki kasvikset kesäkurpitsoja lukuun ottamatta vuokaan. Lisää päälle yrtit ja laakerinlehdet, suola sekä mustapippuri. Sekoita kaikki sekaisin ja lisää vuokaan vielä 1/2 dl vettä. Kypsennä kasviksia uunissa ensin 1/2 t.
- Ota vuoka uunista, sekoita ja lisää joukkoon kesäkurpitsat sekä sitruunan mehu. Jatka kypsennystä vielä toiset 1/2 t. Tarjoa yrttilabnehin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti