lauantai 8. helmikuuta 2014

Suklaiset kaurapikkuleivät

Herkullisia ja helppoja pikkuleipiä. Samalla ohjeella tein aikaisemmin suklaakaurapikkuleipiä ja kaurapikkuleipiä. Niistä täällä lisää. Idea ohjeeseen löytyi amerikkalaisesta keittokirjasta, eli siksi mittoina kupit. Yksi cup on 2.36588237 dl, että siitä sitten laskemaan jos ei cup mittaa kotoa löydy.

Suklaakaurapikkuleivät
3/4 cup voita tai margariinia
3/4 cup sokeria
1 kananmuna
1,5 cup vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 cup kaurahiutaleita
n. 80g tummaa suklaata

- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut jauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää rouhittu suklaa ja kaurahiutaleet ja sekoita sen verran että ainekset sekoittuvat ja muodostavat taikinan.
- Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Pyöritä taikinasta pienehköjä palloja, asettele pellille ja paina litteäksi (noin 0,5cm) jauhoihin kastetun lasin pohjan avulla. Pikkuleivät eivät leviä paljoa, eli ei tarvitse jättää kovin suuria välejä.
- Paista noin 10 minuuttia, eli kunnes pikkuleivät ovat kypsiä. Paistoaika riippuu paljon siitä kuinka isoja pikkuleipiä teet ja kuinka paksuksi ne jätät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti