torstai 31. heinäkuuta 2014

Herukka-semifreddo

(Kuva: S.Kärki)
Herkullinen ohje löytyi Glorian Ruoka- ja Viini -lehdestä. Tosin käytin vadelmien sijaan puna- ja mustaherukoita. Lopputulos oli äärimmäisen herkullinen jälkiruoka joka oli samalla kertaa makea, raikas ja täyteläinen. Ja sitä paitsi erittäin helppo tehdä.

Herukka-seminfreddo

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250g) mascarponea
1 prk (330g) kinuskikastiketta
Puna- ja mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)

- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
- Lisää mascarpone ja puolet kinuskikastikkeesta. Sekoita ja kaada puolet suorakaiteen muotoiseen, kelmutettuun vuokaan. Ripottele päälle reilusti herukoita ja valuta kinuskikastiketta raidoiksi. Lisää loppu jäädykemassa, herukoita ja kinuskikastiketta.
- Nosta pakastimeen noin kolmeksi ja puoleksi tunniksi. Älä sekoittele välillä. Semifreddon kuuluu siis olla vielä osittain sulaa, eli tätä ei voi tehdä kovinkaan paljon etukäteen.

Huomioita
- Samalla ohjeella voi tehdä tietysti semifreddon myös muista marjoista. Vadelmat sopisivat varmasti hyvin ja miksei vaikka kirsikatkin.
- Jos semifreddo pääsee jäätymään kokonaan ei sekään suuresti haittaa. Silloin voit tuoda tarjolle jäädykettä jota voi leikata vaikka terävällä veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti