maanantai 7. heinäkuuta 2014

Jogurttikakku ja marinoidut mansikat

Lomakauden ollessa kulman takana pidimme työpaikalla nyyttärilounaan, jota varten tein jogurttikakkua. Ja kuten ehkä lukijat ovat huomanneet niin työpaikalle toimitettavien kakkujen ja muiden leivonnaisten yhdistävänä piirteenä on vaniljaviina. Tällä kertaa viinaa lorahti reilusti mansikoiden sekaan. Jogurttikakku on herkullinen ja raikas ja sen kanssa voi hyvin tarjoilla erilaisia marjoja tai hedelmiä, mutta toki se maistuu myös ihan sellaisenaan. Muokkasin hieman kakun alkuperäistä reseptiä, katsokaa täältä millaisesta kakusta idean otin.

Jogurttikakku
1 "pötkö" Dominokeksejä
n. 50g voita
n. 600g turkkilaista jogurttia
0,5-1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Ripaus vaniljajauhetta
2 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä

- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi muruseokseen. Taputtele voimuru irtopohjavuokaan, jonka pohja on päällystetty leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin jotta pohja jähmettyy sillä aikaa kun teet täytteen.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita mukaan sokeri, sitruunan kuoriraaste ja vanilja. Laita sokeria maun mukaan, tässä taisi olla noin 0,75 dl sokeria.
- Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto jogurttimassaan ja sekoita varovasti.
- Kiehauta sitruunamehu nopeasti kattilassa ja lisää kevyesti vedestä rutistetut liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Sekoita kunnes liivatelehdet liukenevat nesteeseen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi.

Vaniljaviinamarinoidut mansikat
1 l mansikoita (kiinteitä jos löytyy)
1 dl vaniljaviinaa
Ripaus vaniljajauhetta
Reilusti juoksevaa hunajaa (ehkä noin 4-5 rkl)

- Perkaa mansikat ja halkaise ainakin isoimmat.
- Sekoita viina, hunaja ja vanilja yhteen ja kaada mansikoiden päälle. Kääntele muutaman kerran lusikalla (varovasti) ja nosta jääkaappiin maustumaan. Yön yli oleskelleista mansikoista oli irronnut mukavasti nestettä, joten aamulla kaikki mansikat olivat liemen peitossa. Voit myös sekoitella mansikoita muutaman kerran maustumisen aikana.
- Tarjoile jogurttikakun kera tai vaikka jäätelön kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti