torstai 3. heinäkuuta 2014

Raparpericurd

Sain salaiselta ystävältäni Maku lehden ja pitihän siitä sitten kokeilla ainakin tämä yksi ohje. Itse asiassa curd on jo aika pitkälti syötykin, mutta en vain ole jostain syystä saanut lisättyä sitä tänne blogiin. Joka tapauksessa kerrassaan herkullinen tuote. Koostumukselta toivoisin hieman enemmän kiinteyttä, jotta curd pysyisi valumatta paahtoleivän päällä. Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä vähän erilaisella ohjeella. Tai käytän tavallisen sokerin sijaan hillosokeria.

Raparpericurd (noin 3dl)

Noin 300g raparperia
Tilkka vettä
1/2 dl mansikkamehutiivistettä
2dl erikoishienoa sokeria
2 kanamunaa
3rkl voita

- Paloittele raparperi kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.
- Mittaa 2dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, sokeri sekä kevyesti vatkatut munat.
- Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu.
- Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. Kaada puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti