perjantai 6. toukokuuta 2011

Juustokakku uunissa

Vappupiknikin jälkiruokana nautittiin munkkien ja karamellien lisäksi juustokakkua. Tällä kertaa sellaista uunissa paistettua versiota, jossa todellisuudessa kyllä oli juuston lisäksi rahkaa. Hyvää se oli siitä huolimatta. Itse asiassa herkullista ja tällaista voisi tehdä uudestaankin. Suhteellisen helppo ohje, jota voi vielä tarpeen mukaan muunnella erilaisilla täytteillä.


Juustokakku (tai rahkatorttu, jos sitä nimitystä haluaa käyttää)

Pohja
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
- Lisää muna vatkaten ja lisää sitten vehnäjauho-leivinjauheseos.
- Levitä taikina voidellun (noin 25cm halkaisijaltaan) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.


Täyte
250g rahkaa ja 200g tuorejuustoa (tai 2 purkkia rahkaa)
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
3/4-1dl sokeria
2tl vaniljasokerias tai maun mukaan vanoljajauhetta
2dl kuohukermaa
- Sekoita tuorejuusto tasaiseksi ja lisää joukkoon rahka. Vatkaa seos sileäksi.
- Lisää munat, sitruunan kuori ja mehu.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää täytteeseen.
- vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua uunissa 175 asteessa alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.

Huomioita
- Kakun kanssa sopisi erittäin hyvin marjakastike, tuoreet marjat jne.
- Vuoan pohjan voi peittää esim. valutetuilla persikoilla, omenanpaloilla tms. jos haluaa hedelmäisen kakun.

8 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkullisen mehevältä! Nami!

    VastaaPoista
  2. Kyllä se aika herkullista olikin :)

    VastaaPoista
  3. Voiko 250g rahkaa korvata tuorejuustolla?

    VastaaPoista
  4. Kyllä varmaan voi korvata. Rahka on vähän kevyempää, joten ehkä rakenne vähän muuttuu. Mutta hyvää tulee varmasti pelkällä tuorejuustollakin :)

    VastaaPoista
  5. Paljonko tuon kakun tekemisessä kestää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No uunissa kakku on tunnin verran. Valmisteluun menee ehkä korkeintaan saman verran... Todennäköisesti vähemmän. Ihan tarkalleen en osaa sanoa.

      Poista
  6. Itse käytän tähän samaan Valittujen palojen leivontakirjan ohjeeseen vielä marjoja tai päärynän puolikkaita tuolla pohjan ja täytteen välissä.Saa kummasti eri variaatioita tähän kakkuun http://sagansorsselit.blogspot.fi/2009/03/paaryna-rahkatorttu.html

    VastaaPoista
  7. näyttää samanlaiselta ku tannisen hovitorttu

    VastaaPoista