Kakkupohja
Täytetty kakku ja päälle tullut marsipaani. |
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalle ja reunat voidellaan) ja paista 175 asteessa noin 35 minuttia. Kakkupohja nousi hyvin ja siitä tuli hieman liian suuri tähän kakkuun. Leikkasin sen siis 4 osaan ja laitoin yhden pohjan odottamaan tulevaa käyttöä.
Loppu täytteestä päätyi kakun pintaan ja reunoille. |
2,5 dl maitoa
2 keltuaista
1,5 rkl sokeria
1,5 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
1 liivatelehti
0,5 tl vaniljajauhetta
2 dl kermaa
- Sekoita maito, keltuaiset, sokeri ja jauho keskenään pinnoitetussa kattilassa. Laita levylle ja keitä kunnes kiisseli alkaa paksuuntua. Lisää kylmässä vedessä lionnut liivatelehti ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja lisää kiisseli, sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljaa.
Kakun kokoaminen
2dl kostutuslientä (esim. Sprite tai sitruunakivennäisvesi)
Onnea äideille :) |
250-300g vihreää marsipaania
Vaaleanpunaista marsipaania koristeisiin
- Leikkaa kakku kolmeen osaan (tai jos kakusta tulee erityisen korkea kuten minulla niin neljään ja laita yksi pohjalevy vaikka pakastimeen tulevaisuutta varten).
- Kostuta pohjimmainen levy ja levitä sille kerros vadelmahilloa. Lisää päälle reilu 1/3 vaniljatäytteestä siten, että täytettä on reilusti keskellä kakkua ja vähemmän reunoilla. Näin saat kakusta vähitellen kuperan.
- Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lisää täytteet samoin kuin ensimmäiseen väliin.
- Kostuta päällimmäinen levy "alapuolelta" ja nosta kakun päälle. Painele kakkua varovasti muotoillaksesi siitä tasaisen.
- Levitä loput kreemistä kakun päälle ja reunoille.
Kakku kahvipöydällä |
Huomioita
- Kaikki maitotuotteet laktoosittomia, mutta tavalliset käyvät tietysti myös.
- Pohjan voi tehdä "tavallisenakin" jos ei gluteenittomuudelle ole tarvetta.
- Käytin Dr Oetkerin marsipaaneja jotka sopivat väriensä puolesta toisiinsa vaikka vihreä olikin kirkkaan vihreän sijaan lähinnä levänvihreä...
- Marsipaanin alle voisi laittaa myös voisokerikreemin.
- Kakun päällystäminen kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoamista. Ainakin minulla marsipaani alkoi hikoilemaan ja sulamaan suhteellisen nopeasti.
- Liivate ei varmaankaan ole välttämätön, mutta laitoin sen ohjeen mukaisesti. Kiisselistä tulee ehkä hiukan löysempää ilman, mutta toisaalta maissijauhoa voisi laittaa hiukan enemmänkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti