tiistai 11. marraskuuta 2014

Hevispiraalit eli suklaa-mokkapikkuleivät

(Kuva: S.Kärki)
Löysin muutamankin eri ohjeen mukaan tehtyjä spiraalipikkuleipiä Pinterestistä ja kun menneen viikonlopun päivänsankarille lupasin "Hevipipareita" niin päädyin sitten yhdistämään uuden pikkuleipäreseptin ja tuon musiikkiteeman toisiinsa. Eli kahvilla ja suklaalla maustetut pikkuleivät suklaapursotuksilla.

Hevispiraalit (noin 25 isoa pikkuleipää)

1 cup = 2,37dl

3 cup vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
230g voita
1 cup sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljajauhetta
1,5 tl pikakahvijauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää sokeri vähitellen.
- Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen taikinan.
- Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen pikakahvijauhe ja toiseen sulatettu suklaa.
- Kauli taikina (molemmat maut erikseen) kahden leivinpaperin välissä ohueksi. Yritä muotoilla taikinoista mahdollisimman tasaiset suorakaiteet (noin 20x30cm). Laita taikinalevyt jääkaappiin noin tunniksi.
- Nosta taikinalevyt huoneenlämpöön ja asettele ne päällekäin. Paina taikinat yhteen kaulimella ja odota kunnes taikina on muotoiltavaa. Rullaa taikina varovasti tiukaksi rullaksi. Aloita rullaaminen pidemmältä sivulta. Kääri leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin taas noin tunniksi.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Leikkaa taikinarullasta noin 0,5 cm viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taikina leviää hieman uunissa.
- Paista noin 10-12 minuuttia, eli kunnes pikkuleivät ovat kypsyneet. 

Koristelu
- Sulata noin 50g suklaata ja pursota pikkuleiville haluamiasi koristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti