torstai 6. marraskuuta 2014

Konvehteja

Olin mukana Varsinaisten Marttojen järjestämällä konvehtikurssilla, jossa opettelimme täyttämään ja koristelemaan konvehteja sekä temperoimaan suklaata. Opettajana meillä oli MBakeryn Mikko, joka konvehtien teon lomassa kertoi meille yrityksensä historiasta, tulevaisuudesta ja pienyrittäjän arjen haasteista. Kurssi oli hauska, haastava ja inspiroiva. Ehkä uskaltaudun itseksenikin temperoimaan suklaata ja kokeilemaan erilaisia konvehtitäytteitä.

Konvehtikuorien täyttäminen.
Kurssilla siis temperoimme suklaata, teimme passion- ja vadelmatäytteitä, täytimme valmiita konvehtikuoria sekä koristelimme valmiita konvehteja mm. "piikkipalloiksi". Meille myös näytettiin oikeaoppinen pursotusasento sekä miten konvehtikuoria voi tehdä itse suklaamuoteilla.

Piikkipallo

Piikkipallojen teko oli hauskaa ja sitä pystyy tekemään helposti kotioloissakin. Dippaa konvehti (tai vaikka tryffelipallo) temperoituun suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Pyörittele ritilällä kunnes suklaa alkaa jähmettymään ja muodostaa piikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti