tiistai 30. kesäkuuta 2015

Raparperimuffinssit

Helppo ja herkullinen muffinssiohje, johon saa kulutettua takapihan (jos sellainen sattuu olemaan) raparperisatoa. Ohjeen löysin täältä, alla suomeksi ja omilla pienillä muokkauksilla. Mitat kuitenkin edelleen jenkkien "kuppeina", yksi cup on 2,36dl. 

Raparperimuffinssit (12 isoa muffinssia)
2 cup vehnäjauhoja
2/4 cup sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl soodaa
1 cup turkkilaista jogurttia
8 rkl sulatettua voita
2 kananmunaa
Ripaus vaniljajauhetta
1,5 cup pieniksi paloiksi pilkottua raparperiä

Kuorrutus
Kanelisokeria

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita jogurtti, voi ja kananmunat sekaisin ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa turhaan. Lisää raparperi taikinaan.
- Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat (tai voitele kolot jos et halua käyttää paperivuokia).
- Annostele taikina vuokiin ja tasoita pintaa tarvittaessa hieman. Ripottele jokaisen muffinssin päälle pari teelusikallista kanelisokeria.
- Nosta muffinssit uuniin ja paista noin 25 minuuttia, eli kunnes muffinssit ovat kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen, juuri riivin loputkin raparperit ja pohdin mitä tekisin. Joko maistoit teetä, joka viimeisessä Snyssä, omat varastot alkaa olla tyhjät joten vaikken mustan teen ystävä ole kannattaako maistaa, vai suositteletko jotain muuta? Anne(npuuhat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä tosi hyviä. Savutee on kyllä hyvää, mutta minusta sopii paremmin syksyisiin ilmoihin. Eli taitaa säästyä ainakin vielä vähän aikaa. Tosin näillä sadekeleillä syysteekin voisi maistua...

      Poista