Nyhtönauta (tai mikä tahansa nyhtöliha) on helppoa, mutta aikaavievää ruokaa. Ajankäyttö kuitenkin kannattaa, sillä lopputulos on herkullinen ja murea. Nyhtölihan voi myös hauduttaa uunissa tai grillissä keittämisen sijaan.
Nyhtönauta
1 kg naudanlihaa (rintaa, kylkeä tai poskea)
1 sipuli
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
Vettä
Suolaa
Grillauskastiketta
- Laita liha kattilaan, lisää kylmää vettä niin paljon, että se peittyy. Kun vesi kiehuu kuori vaahto pois.
- Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset, mausteet sekä ripaus suolaa. Anna porista miedolla lämmöllä pari tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Nosta liha liemestä. Revi hieman jäähtynyt liha haarukalla ja sekoita sen joukkoon grillauskastike. Mikäli liha tarvitsee enemmän kosteutta lisää lihalientä.
- Tarjoile juuri uunista tulleiden pitaleipien, coleslawn, vihannesten ja grillikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti