Juustokakkuhenkiset omenapiiraat on paistettu muffinssipellillä. Ohjeen mukaisilla määrillä piiraita tulee 6-8kpl. Rahkatäytettä riittäisi varmasti useampaankin, joten halutessasi voit toki tehdä pohjataikinan kaksinkertaisena.
Pohja
50g voita
0,5dl sokeria
Puolikas kananmuna
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
- Lisää muna vatkaten ja lisää sitten vehnäjauho-leivinjauheseos.
- Levitä taikina voideltujen muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen
teon ajaksi.
Täyte
250g rahkaa
1,5 munaa
Pari ruokalusikallista sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokerias tai maun mukaan vanoljajauhetta
1dl kuohukermaa
1 iso omena
Kanelia
- Sekoita rahka, munat, sitruuna ja vanilja keskenään. Vatkaa seos sileäksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää täytteeseen.
- vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
- Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon kanelia.
- Laita lusikallinen täytettä pohjien päälle, lisää lusikallinen omenanpaloja ja täytä muffinssikolot lopulla täytteellä.
- Paista uunissa 175 asteessa alimmalla ritilätasolla 45-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti