lauantai 2. lokakuuta 2010

Neuletakki

Novitan syksy 2010 lehdestä löytyi tämä lapsen neuletakin ohje. Itse asiassa lehden kuvat eivät minua sytyttäneet, mutta satuin näkemään valmiin neulomuksen Novitan liikkeessä Helsingissä ja livenä se oli niin sievä, että pakko oli ostaa siihen tarvikkeet. Lankoina siis 7 -veljestä polkka ja luonnonvalkoinen. Osien tekeminen oli suhteellisen yksinkertaista. Lopputuloksessa hihat kyllä vaikuttavat vähän kapeilta, mutta toivottavasti mahtuu kuitenkin mukavasti päälle. Hieman enemmän haastetta toi reunuksien ja kauluksen teko, mutta vaihtamalla tavalliset puikot pyöröpuikkoon onnistuivat nekin suhteellisen hyvin. Enkä kyllä vieläkään osaa yhdistää kappaleita kovin hyvin, mutta kyllä tästä ihan ok silti tuli. Löysin tuommoisen puisen kukkanapin (jos kuvasta sitä nyt erottaa) tätä työtä varten. Ostin samalla muutaman enemmänkin, että saattavat löytää tiensä muihinkin töihin.

Kuvasta näkee aika hyvin lopputuloksen. Värit ovat hiukan vääristyneet, mutta aika lähellä totuutta kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Mua kiinnosti tämä ohje jo ihan kuvankin perusteella. Lanka on tosi kivaa. Jos haaveilen joskus itse tekeväni, niin pitää kai ostaa lankaa jemmaan, kun seuraavien sesonkien polkka voi olla ihan jotain muuta.

    VastaaPoista
  2. Joo. Noista lankaeristä ei koskaan tiedä. Tosin tuostahan tulee myös tosi eri henkinen jos tekee eri langasta. Esim. yksivärinen ja sitten kontrastivärillä noi valkoiset osat...

    VastaaPoista