sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Savulohipasta

Vihreä oli luonnossa kirkkaampi ja lohi punaisempaa... kuvaajan moka :)
Nopea ja yksinkertainen resepti, jonka herkullisuuden salaisuutena ovat hyvät ainesosat. Lueskelin lauantaina keittokirjojani etsien inspiraatiota ja päädyin muokkaamaan (aikamoisen paljon) löytämääni "farfallea ja savulohta" -ohjetta. Kävimme torilla ostamassa vihanneksia, joten tähänkin riitti villirucolaa ja kevätsipulia sekä tuoretta basilikaa. Myös kala ostettiin torilta. On ainakin tuoreempaa ja todennäköisesti parempaa kuin kaupasta ostettu. Pastasta tuli herkullista, lieneekö syynä enintään 2 vuorokautta sitten maasta nostetut sipulit ja rucola sekä tuore savulohi... oli miten oli, tätä tehdään toistekin. Annoksesta riittänee noin neljälle. Pikaisesti laskien yhden annoksen hinnaksi tulisi ehkä 3-4 euroa, että ei tämä ylenmääräisen kalliskaan ruoka ole. Pinjansiement ja kalahan tuossa eniten maksoivat. Muista aineksista saa vielä mm. monta salaattia.


Savulohipasta
400 g farfallea
80 g (sellainen yksi pussillinen) pinjanisemeniä
Oliiviöljyä
Noin 250 g savulohta
Reilusti pilkottua rucolaa
Muutama tuore sipulinvarsi pilkottuna
"Pari ruokalusikallista" silputtuja yrttejä, tällä kertaa basilikaa ja vähän tilliä sekä muutama oksa timjamia
Suolaa ja pippuria

- Keitä farfalle pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Muut asiat voit tehdä pastan kypsyessä.
- Paahda pinjansiemeniä vähäisessä öljymäärässä kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää öljyä ja pieneksi pilkottu savulohi ja paista hetki niin että lohenpalat lämpenevät. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Valuta kypsä pasta ja lisää pinjansiemenet ja lohi sekä hienonnetut sipulinvarret, rucola ja yrtit. Sekoitta varovasti ja tarjoile. Lisäkkeenä tällä kertaa eilen ostetun patongin loput.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Pitää kokeilla joku kerta! Tosin mä aina poltan pinjansiemenet.

    VastaaPoista
  2. Pinjansiemenet voi tietysti jättää paahtamattakin ;) Maku on hieman eri, mutta toimii varmasti niinkin.

    VastaaPoista
  3. Nyt tuli kauhee nälkä!!! Näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista