torstai 6. lokakuuta 2011

Kurpitsamuffinssit

Näiden muffinssien ohje on Amerikkalaisesta keittokirjasta, joten ovat varmaankin sellaisia kuin niiden "kuuluu" olla. Näihin kului siis pieni osa Suuresta Kurpitsasta. Loppu soseesta on nyt pakastimessa, joten voi olla että näitä tulee tehtyä toistekin. Ja näistä tuli tosi hyviä. Joskin seuraavalla kerralla maustan hieman maltillisemmin.

Kurpitsamuffinssit (noin 14 kpl)
1/2 cup voita tai margariinia
3/4 cup fariinisokeria
1/3 cup tummaa siirappia (ohjeessa melassia, mutta eihän minulla sellaista ollut)
1 kananmuna
1 cup kurpitsasosetta
1 ja 3/4 cup vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl soodaa
1,5 tl kanelia
1 tl muskottia (tätä ei kyllä kannata käyttää näin paljon)
1/4 cup rusinoita

- Lämmitä uuni 200 asteeseen
- Pehmitä voi vatkaamalla sitä sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää siirappi.
- Lisää kananmuna vatkaten.
- Lisää kurpitsa ja sekoita hyvin.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan enää vatkaa.
- Lisää rusinat.
- Jaa muffinssivuokiin tai pellille ja paista uunissa noin 15min.


Huomiota
- Muskottia kannattaa käyttää tosi maltillisesti. Laitoin nyt jo ohjetta vähemmän ja silti se aiheutti karvaan jälkimaun. Muskotin sijaan voisi varmaan maustaa mysö vaikka ripauksella neilikkaa tms. Tietysti maku on silloin eri, mutta muskottipähkinää kun ei ihan kauheita määriä pitäisi käyttää... No, kukin tekee tässä omat päätöksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti