Ohje näihin löytyy uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Mutta kuten tapanani on, niin muokkasin ohjetta sen mukaan mitä kaapista löytyi ja kaupasta muistin ostaa...
Uuniperunat
4 isoa uuniperunaa (Rosamunda)
3 dl juustoraastetta (mustaleima Emmental)
200g ranskankermaa
n. 100g pekonia
Suolaa
Mustapippuria
- Pese uuniperunat hyvin ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti, eli kunnes perunat ovat pehmeitä. Nosta pois uunista jäähtymään (anna jäähtyä kunnes pystyt niitä käsittelemään).
- Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
- Raasta juusto. Sekoita juusto, ranskankerma, pekoni ja mausteet.
- Leikkaa uuniperunoista "hattu" pois ja koverra lusikalla tyhjäksi. Pidä huolta, että kuoret pysyvät ehjinä.
- Sekoita perunoiden sisus muuhun täytteeseen ja painele takaisin perunan kuoriin. Koita saada täyte tiiviisti perunan sisään. Nosta "hattu" perunan päälle ja laita takaisin uuniin noin 15 minuttiksi, eli kunnes juusto sulaa ja pinta alkaa ruskistumaan.
Huomioita
- Tästä määrästä riittäisi hyvin neljälle. Mutta nälkäinen toki syö näitä perunoita kaksikin. Eli jos näitä tarjoilee esim. salaatin kera niin silloin yksi ei välttämättä riitä.
- Jos perunoita jää yli, voit leikata jäähtyneen perunan aamulla siivuiksi ja paistaa rasvassa. Oli erittäin hyvää pekonin, munien ja paistettujen tomaattien kanssa.
- Perunat odottelivat uutta paistoa sen verran, että sain paahtopaistin paistettua. Eli voi näköjään siis tehdä jo etukäteenkin ja juuri ennen tarjoilua hoitaa sen toisen paistokerran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti