maanantai 13. helmikuuta 2012

Pitsineulesukat

Novitan syksyllä 2011 ilmestyneestä sukkalehdestä löytyy monenlaisia hauskoja ideoita. Kokeilin sieltä ensin nappivarsisukkia ja nyt sitten pitsineulesukkia. Sain pyynnön tehdä jonkinlaiset sukat, jotka lämmittäisivät varpaita mm. luistimissa. Ihan perus-sukkia en viitsinyt tehdä, joten lopputuloksena nämä.

Lankana Novitan 7-veljestä. Värinä lankavarastoista löytynyt parin vuoden takainen Martta-sininen. Eli siis se sininen, minkä Novita teki Marttojen vauvasukkatempausta varten. Vauvasukat tehtiin Nallesta, mutta suurelle yleisölle tuli myyntiin kyseisillä väreillä värjättyä 7-veljestä.

Pitsineule oli onneksi suhteellisen helppo, minä kun en oikein ole päässyt sinuiksi pitsineuleiden kanssa... Kärkikavennukset olivat ohjeessa jotenkin hankalasti selitetyt ja yritykseni meni totaalisesti metsään. Lopulta siis tein ihan vain sellaiset tavalliset kavennukset millaiset yleensä sukkiin olen aiemminkin tehnyt. Eli ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kaksi silmukkaa neulotaan yhteen ja toisen ja neljännen puikon alussa tehdään ylivetokavennukset. Tällaiset kavennukset kunnes työssä on 6-8 silmukkaa jäljellä ja siinä vaiheessa lanka poikki, lanka silmukoista läpi ja päättely. Ohje on, ainakin melkein, tämä Novitan sivuilta löytynyt, mielestäni tässä kyllä on hiukan parempi selitys vaiheista... ehkä lehteen on päätynyt lyhennelty versio.

2 kommenttia:

  1. Sä olet ollut tosi ahkera sukkalehden kanssa! Wau!

    VastaaPoista
  2. Ja vielä on useampi ohje, jota olisi kiva kokeilla... Katsotaan miten saan aikaiseksi. 7-veljes varastoja kyllä voisi vähän edelleen pienentää :)

    VastaaPoista