Glögijuustokakku |
Glögijuustokakku
200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g voita sulatettuna
600 g tuorejuustoa (maustamaton)
1 prk (250 g) maitorahkaa
25 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä
Glögisiirappi
2 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria
- Aja keksit ja piparkakut tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai laita keksit muovipussiin ja rullaa muruiksi kaulimella. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Pingota irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.
- Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.
Mä tein ton ihan saman kakun! Oli tosi kätevä toi uunissa paistaminen. On vielä bloggaamatta, mutta ens jouluun mennessä ainakin ;).
VastaaPoistaTuollaista kakkua en olekaan koskaan nähnyt! Täytyy joskus yhdistää juustokakku ja blögi :)
VastaaPoistaOli tosi hyvä ja helppo kakku. Eli kokeilemaan vaan!
VastaaPoista