Yrttilabneh (kuva: S. Kärki) |
Yrttilabneh
500g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1/4 ruukkua minttua
1 oksa rosmariinia
1 tl suolaa
- Hienonna yrttien lehdet.
- Kuori ja hienonna valkospipuli.
- Mittaa jogurtti kulhoon, lisää yrtit, valkosipuli ja suola ja sekoita.
- Lusikoi suodatinkankaalla/sideharsolla vuorattuun siivilään ja nosta valumaan jääkaappiin ainakin seuraavaan päivään. Labneh voi odottaa parikin päivää, siitä vain tulee kiinteämpää kun se saa valua pidempään.
- Tarjoa esimerkiksi kasvisten kera.
Kaikki tahnat on tosi kivoja leivän päällä. Pitäisi kokeilla useammin!
VastaaPoistaTodellakin. Tämäkin oli tosi helppo tehdä ja sopii moneen.
VastaaPoista