Karitsan kylkirivit uunissa (Kuva: S. Kärki) |
Lammas valmiina nautittavaksi (Kuva: S. Kärki) |
Kaksi karitsan kylkipalaa
voita ja öljyä paistamiseen
2 valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 tl mustapippuria
2 tl paprikamaustetta
2 rkl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (timjamia, rosmariinia, minttua)
2 tl sormisuolaa
- Leikkaa valkosipuleista yläpään kärki pois niin, että kynsien päät jäävät näkyviin. Valele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Irrota pehmenneet kynnet ja muhenna ne haarukalla.
- Lisää pippuri, paprikamauste, hienonnetut yrtit ja sormisuola valkosipulimuhennokseen.
- Siisti
karitsanliha ja luut tarvittaessa. Kuivaa talouspaperilla. Kuumenna
paistinpannu, lisää nokare voita ja tilkka öljyä. Ruskista nopeasti
kauttaaltaan.
- Hiero lihan pintaan valkosipuli-mausteseos ja siirrä uunipannuun. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes lämpömittari näyttää 52–55 astetta.
- Kääri kylkirivi folioon noin 10 minuutiksi
2 valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä
1,5 tl mustapippuria
2 tl paprikamaustetta
2 rkl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (timjamia, rosmariinia, minttua)
2 tl sormisuolaa
- Leikkaa valkosipuleista yläpään kärki pois niin, että kynsien päät jäävät näkyviin. Valele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Irrota pehmenneet kynnet ja muhenna ne haarukalla.
- Lisää pippuri, paprikamauste, hienonnetut yrtit ja sormisuola valkosipulimuhennokseen.
(Kuva: S. Kärki) |
- Hiero lihan pintaan valkosipuli-mausteseos ja siirrä uunipannuun. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes lämpömittari näyttää 52–55 astetta.
- Kääri kylkirivi folioon noin 10 minuutiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti