tiistai 6. elokuuta 2013

Kesäkurpitsahillo

Tämän hillon ohje löytyy täältä. Itse tein tällä kertaa hilloa vain yhdestä, isosta kesäkurpitsasta eli puolikkaan annoksen. Hilloa tuli siis kaksi n. 2,5dl purkkia.

Kesäkurpitsahillo
1 kg kesäkurpitsaa
3 sitruunaa
1/2 kg hillosokeria
1/2 dl vettä

- Poista kesäkurpitsasta siemenet ja kuori kesäkurpitsa, jos kuoret ovat kovat. Kuutioi kesäkurpitsan malto.
Lirauta kattilan pohjalle puoli desiä vettä, jotta kesäkurpitsat eivät pala pohjaan. Höyryttele kesäkurpitsoita kannen alla 10-15 minuuttia.
- Valuta kertynyt neste pois lävikössä, jotta hillosta tulee kiinteämpää. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella.
- Pese yksi sitruunoista huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista sitruunoista mehut.
- Lisää kurpitsasoseeseen hillosokeri ja sitruunoiden mehut. Keitä hilloa 10 minuuttia ja lisää raastettu sitruuna. Kiehauta hillo, anna sen jäähtyä puolisen tuntia ja tölkitä puhtaisiin astioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti